Wednesday, December 31, 2008

cerita akhir tahun...

assalamualaikum wbt.....


pejam celik.pejam celik kita sudah di akhir tahun.masa semakin singkat kan.dan kita semakin tua.baru semalam aku rasa aku masuk darjah 1 tapi melangkah tahun depan aku dah 20 tahun kemudian*tambah2 aku januari born* macam tak percaya je aku akan masuk 27tahun.

sepanjang tahun 2008,macam2 pahit manis jadi dalam hidup aku.dari bulan januari usia aku bertambah ke 26 dan aku telah menghadiahkan diri aku dgn sebuah dslr.ya,sebelum aku dihargai oleh org lain,aku perlu menghargai diri sendiri...kemudian di bulan februari,kenangan manis perkhemahan msjbox di PD disusuli majlis akad nikah abg aku dan dia menjadi model pertama aku sbg pengguna dslr,diikuti majlis kahwen pada bulan mac.so skang dalam famili aku dah bertambah ahli keluarga perempuan.masih ingat lagi aku yg mula2 jeles sbb terasa diabaikan~hahahaha.macam budak2 kan.tapi itulah yg aku rasa...

bulan april setiap tahun aku selalu join gathering msjbox*tahun depan aku bukan lagi pengguna msjbox.leh join ker???*then bulan april jugak kenangan manis aku bercuti dgn teman2 rapat uitm ke langkawi.*besh sgt2*bulan mei plak aku bergelar pelajar kembali.aku sambung degree secara jarak jauh di usm.aku harap perjalanan degree aku kali ni sampai ke destinasi kerana banyak sungguh halangan aku nak dapatkan degree dalam hidup aku ni.dah beberapa kali tertunda..sbb semuanya salah aku.bulan jun aku dipenuhi dgn jadual ketat sbg pelajar dan komitmen sbg org penting jabatan*cewahhh*

bulan julai,aku kehilangan satu2nya tok yg aku masih ada.sampai skang aku masih terasa kehilangannya walau aku bukanlah terlalu rapat semasa hayatnya.bulan ogos,aku manjadi OP bagi satu wedding.ini betul1 aku anggap sbg customer sbb aku jumpa masa hari wedding.september,oktober dan november,aku terlalu sibuk.kepala aku penuh dgn bermacam2 perkara.aku betul2 kuatkan semangat masa tu.

disember setiap tahun adalah bulan genting aku,sbbnya aku perlu close akaun,siapkan bajet tahun depan,habiskan duit kerajaan,dll.dan tahun 2008 aku rasa aku layak dipanggil workoholic.

tahun 2008 gak,aku banyak sgt makan kenduri kawan2.*cuma turn aku je belum sampai*,kadang2 stress gak bila ada cakap2 tapi aku tahu "JODOH ITU RAHSIA ALLAH",biarlah org kata aku nie demanded atau apa saja tapi hanya aku tahu rasa hati aku..kepada AWAK...saya harap awak bahagia,saya terima hakikat antara kita tiada jodoh,mulanya susah gak sy nak lupakan awak tapi skang sudah hilang rasa di hati saya..tapi kenangan dgn awak buat saya tersenyum sampai bila-bila

2008 gak menyaksikan aku bukan lagi blogger tegar,pertama kerana kesibukan aku yg melampau dan kedua atas gangguan dari sorang blogger.*actually dia baru saja bergelar blogger*.hanya mereka yg benar2 rapat je tahu.ada yg suruh aku tunjuk lagi kehebatan aku pada budak tu.tapi itu bukanlah aku.aku tak ingin panjang2 cerita.pada budak tu,what u give u get back.so face it as what i'm face it before,dia patutnya bersyukur kerana aku tidak buat seperti apa yg dia pernah buat pada aku.so dia skang adalah antara kawan2 anda semua.wish u all good luck!!!~hehehehe

wah panjang sudah aku menulis,lepaskan gian.bulan nie baru entri ke3.hehehe.so aku harap tahun yg akan datang membuatkan aku lebih dewasa dalam berpikir.aku nak hilangkan sikap panas baran aku ni*2008 dah hilang sket*,dan kalau boleh aku nak ada mysoul plak(aku dah ada myheart&myken).semoga tahun 2009 akan lebih membahagiakan aku dan anda semua*muaaaaaaaaaaaah* owh ya.ini blog peribadi aku,kalau nak tgk gambar masuk ke photoblog aku http://thehunterstudio.blogspot.com


nota jari:salam happy birthday buat my sweet maliha anouskha.may Allah bless u.amin....

Thursday, December 11, 2008

cerita hari ini..

assalamualaikum wbt.....

kembali balik aku disini.baru berkempatan menulis selepas minggu-minggu yg sgt sibuk dan stress.hidup aku sekejap kesana sekejap kesini..dan myheart manjadi umah kedua dan almari kedua aku.hari ni aku dah habis kursus intensif usm selama 3minggu.walaupun 3minggu tidak dipenuhi dgn kelas tapi aku kena terkejar ke opis dan ini sungguh memenatkan badan aku.kaki aku pun makin teruk.

3minggu ni macam2 benda yang menyerabutkan kepala hotak aku,tapi nak xnak kena la teruskan jugak sbb pilihan ini,aku yng buat tanpa paksaan dari mana2 pihak.by hook or crook aku kena lakukan jua.dan belajar secara jarak jauh sgt2 memerlukan motivasi yang tinggi,komitmen yang tinggi dan jugak pengorbanan yang tinggi (semua itu agak susah bagi aku yg rendah ni)

minggu ni aku ada shoot wedding lagi,mungkin ini last shoot for this year dan insyallah for 2009 aku ingin serius.tahun 2008 adalah tahun percubaan dan main-main dan mungkin 2009 untuk aku kutip hasil segala pelaburan aku pada tahun 2008.

nota jari:bulan mei 2009 dah ada orang booking aku weiiii :)

Monday, December 1, 2008

ramainya kawen...

assalamualaikum wbt.....








penat.penat dan penat.itu je yg aku rasa skang ni.terkejar sana.terkejar sini.adoi la.nasib baik 2 hri ni takde kelas.so boleh la berehat kejap sambil2 menjenguk opis melihat apa yg patut.tak lupa gak leh buat editing gambo sket2.
semalam(ahad),kawan opis aku kawen.die budak kelantan dan bertemu jodoh dgn budak kampung aku.inilah yang dikatakan jodoh kan~hehehehe.so mmg aku nie sbg OP die la.memandangkan majlis nie tiada persandingan so aku lebih fokus kepada outdoor la.
editing kali ni aku ikut style ACAI-si budak jawe kita.aku suka tgk style die.selalu ikut cara fotographer yg mmg dah pro.tapi sekali tgk style acai,terus aku suka.simple but theres something....well done cai sbb 1st job je dah dapat bina identiti sendiri.makin kaya la acai pasni~bila nak belanja ni :)
nota jari:dalam masa 3 week ni aku sgt banyak exam.so doa2kan aku ye.

Sunday, November 23, 2008

dah siap weii!!!

assalamualaikum wbt.....



well done to myself!!!!! wah ayat first puji diri sendiri wei :).aku berjaya wat custom album tue,dah semestinya menjadi.excited sgt2 wei.xtau nak gambarkan dengan perkataan.hanya aku yg dapat rasakan.puas!!!sgt2 puas.so pasni leh la amik upah buat custom album plak.kawan baik aku pun tak sangka rupanya macam tue akan jadi.die tgk la masa dalam pc tapi aku tak bagi gambaran sebenar.saje nak buat surprise :).

nota jari:senyum.senyum.senyum

Saturday, November 22, 2008

cerita ceriti

assalamualaikum wbt.....


sudah jarang-jarang dapat aku update kat sini.yelah dgn aku yg selalu busy.lagipun ini bukanlah benda wajib.bila ada masa aku akan update.bukannya ramai pembaca kat sini.ini adalah personal blog aku.so kalau ada yang aku nak bercerita,aku akan cerita.


semalam seharian aku meeting.dari kul 8.30 sampailah pukul 6.30 ptg.break kejap je untuk lunch and solat.dah akhir meeting itu rupa2nya ada anugerah pekerja cemerlang bulan november untuk aku.hihihihi.terkejut gak aku.sbb biasanya anugerah ni bagi ikut senioriti sdgkan aku masih baru lagi.nak pujuk aku yg merajuk hari tu kot:)alhamdulillah.tapi sebenarnya aku langsung tak pernah nak mengharapkan anugerah pe2 pon.lagipon aku memang minat dgn keje-keje yg aku buat skang.cukuplah kalau orang hargai penat-lelah aku selama ni.bukan senang aku nak handle 7juta duit kerajaan kerana setiap sen akan dihitung.keje dgn duit nie sgt2 tension wei.


aku juga dah bukak satu photo blog------>sini.bukannya rajin ape.memandangkan fotopages sgt2 lembab dan mendatangkan masalah,so aku amik keputusan nak bukak blog ni.blog ni memang akan full dengan photo2 yg aku tembak la.kat atas antara pic yg aku tembak semalam.aku suka betul.itu guna lens baru aku 50mm dan juga bermain dgn gradient map.salah sorang member fp aku yg soh aku main dgn gradient map.lagi sempoi katanya.owh ya.aku akan mula bercuti dari 25nov-12 dec.masuk kelas beb!!


nota jari:custom album aku dah siap.lum sempat amik lagi :)

Tuesday, November 18, 2008

my best friend wedding 1

assalamualaikum wbt.....




bila cuti sekolah datang,maka banyak la kenduri kendara.last week aku ada 3 invitation kawan-kawan aku.tapi aku hanya dapat memenuhi dua undangan sbbnya kenduri anga(blogger)jauh di n9.memang niat dihati nak pergi selepas aku merajuk dengan boss tapi akibat terseliuh,maka terpaksa la aku batalkan niat nak buat surprise.

ahad lepas,kawan baik aku di kampung kawen.kawan baik yang terlupa nak invite aku masa die bertunang~huhuhu.so selepas tu memang hubungan kami agak renggang.bukan aku yg jauhkan diri tetapi dia.mungkin dia dah segan dengan aku.tak tahula...masa wedding dia baru aku tgk hubby die even sekampung gak.teruk betul aku ni kan.tak kenal orang kampung.

masa wedding die,dapat la aku jumpa kawan lama aku yang dah hampir 8-9 tahun kami xjumpa.die partner masa aku main badminton.so skang nie masing-masing makin membesar.aku yg dulu x bape nak besar pon dah besar,die yg mmg besar dulu maka lagi besar la :)

nota jari:semua orang cakap aku memilih,habis takkan nak kawen sesuka hati weiii.aku nak cari teman seumor hidup aku.bukan nak main-main.

Friday, November 14, 2008

kosong....

assalamualaikum wbt.....

bagi yg kenal aku..masa aku mula-mula berblogging.pasti tahu macam ne peritnya aku pada masa tue.skang keadaan aku sama macam masa tu.sama macam 2tahun lepas.jiwa aku kosong.terngiang-ngiang lagi kosong-dewa19 di halwa telinga aku ni.even situasi sekarang tidak sama tetapi peritnya tetap sama.

nota jari:aku dah beli lens 50mm sempena jadi OP wedding kawan baik aku.chaiyok.chaiyok.

Thursday, November 13, 2008

jiwa kacau,sakit ati,frust etc...

assalamualaikum wbt.....

hari ni aku cuti.esok pun aku cuti.aku cuti kerana merajuk.aku cuti kerana sakit ati.aku cuti kerana frustated.aku cuti kerana kecewa.aku cuti kerana segalanya.....

rentetan kenapa aku cuti:
semalam aku dapat tawaran kursus lagi di putrajaya.ini kali ke3 berturut-turut aku di tawarkan kursus.dan kali ke3 berturut-turut kursus aku kene reject oleh boss.alasannya:i really need u.i xpercaya pada partner u.nnt u nak cuti PJJ 3 minggu..how nnt u xade...u VIP tau...u know that kan...skang dah hujung tahun. bla..bla...bla...

ini tak adil bagi aku.kenapa aku dimanupulasikan.aku tau kerja aku.aku tau aku mampu buat kerja aku.tapi bila setiap kursus yang aku perlukan di reject.aku sudah malas nak bagi komitmen.aku tidak lagi sekomited dulu.aku bukan lagi workhoholic macam dulu.aku sudah sangat2 lain skang nie.sudahlah kepala hotak aku ni serabut.aku perlu settlekan masalah keje-keje orang lain.dn finally aku tak dapat keluar sebabnya aku perlu stay opis menjadi hamba..macam nak pecah je kepala hotak aku ni.aku benar2 perlukan rehat...rehat yg sebenar2nya.langkawi..oh langkawi.....

kalau die benar-benar perlukan aku.die seharusnya tau mengambil hati aku.tau menghargai kerja-kerja aku.cakaplah hari apa.pukul berapa.memang aku sanggup buat apa saja demi kerja aku even gaji yang aku terima skang ni mmg tak berbaloi.tapi aku redha sebabnya itu mungkin rezeki aku skang.yg lebih mengecewakan aku..bila partner aku diambil sebagai pengganti.so bile die xde,aku perlu buat keje dia kalau ada..bukankah bangang namanya...it's really damn shit!!!!

bila jiwa aku kacau,otak aku serabut,macam2 yg akan berlaku..dan akibatnya tak semena2 aku jatuh terjelepuk masa nak masuk dalam myheart so sbbkan kaki terseliuh dan xleh drive.dan hari semalam diakhiri dengan satu suntikan 75mg ape ntah kat tangan aku.adoi!!!!!!

nota jari:kat mana aku nak larii nie...

Monday, November 10, 2008

jiwa oh jiwa...

assalamualaikum wbt.....

rupanya sudah beberapa hari aku tidak menulis entri disini kan.tapi tak terasa apa plak.mungkin sbb dah agak lama aku tglkan dunia blog ni.kawan-kawan.jiwa aku sebenarnya sedang kacau..kepala hotak aku sgt serabut...aku sedang bertahan agar aku tidak jatuh lagi.aku tidak ingin jatuh lagi.sbbnya aku tahu begitu perit untuk bangun semula bila kita terjatuh.aku mohon dikuatkan iman,semangat dan hati aku ini.

owh ya..aku dah siapkan semua page custom album aku.so memandangkan mereka yang aku invite dalam blog ni,adalah org2 yg istimewa dalam hidup aku so aku nak publishkan lah kat sini.maybe ada komen yg leh aku betulkan sebelum aku hantar ke kedai *bajet habis kerana rawatan myheart*








haaaa.nilah sepuluh page yang aku berjaya siapkan.nampak memang sgt2 mudah tapi bukan senang sebenarnya nak bermain dengan jari jemari ni.yg first sekali ialah cover...then ada dua page lagi yang aku x publish kat sini *xleh la semua kan* kalau la menjadi bila siap print nanti.aku rasa ini adalah hadiah paling mahal yang pernah aku bagi orang.ini bukan bermaksud hanya dari segi wang ringgit..tapiiiiii ia melibatkan kesabaran,ketelitian,keMOODan and dah tentu kewangan dll.untungkan kawan baik aku nie,sape nak plak pasni???sila dapatkan nombor ada ye *smile*

nota jari:bila jiwa kacau..main dgn photo so die berehat jap la :)

Wednesday, November 5, 2008

projek custom album

assalamualaikum wbt.....



aku nak cuba buat custom album.so aku ambil kawan baik aku kat opis;jue sbg model untuk percubaan yang pertama ni.doakan ye kawan2.kalau menjadi.aku nak buat pre wedding then nak hadiahkan kat kawan baik aku yg sorang lagi.insyallah.untungnya kawan2 aku sbb ada kawan yang baik macam aku kan~ceh!!!aku mmg perasan :)


nota jari:jarijemariku sedang bermain....

Monday, November 3, 2008

kenangan indah bersama myheart

assalamualaikum wbt.....


myheart masih cedera.memandangkan aku terpaksa mengeluarkan duit sendiri bagi dapatkan rawatan myheart so aku terpaksa mengambil sedikit masa bagi nak survey tempat2 yang terbaik dan termurah untuk myheart.

ahad sebelum tragedi,myheart dah sampai ke ipoh.dengan perjalanan pergi balik sejauh 403.1km myheart sudah semakin jauh berjalan.sebelum ini alor setar destinasi paling jauh so insyallah pasni makin jauh kita akan pergi.aku ke simpang pulai sempena perkahwinan seorang blogger,gorothedon dgn kawan matrik kmpp aku,hasma.nasi minyak dorang memang sedap beb.tak rugi aku pi.

pas kenduri,aku bersiar2 dgn myheart mengimbau kenangan aku selama setahun di ipoh(2000-2001).even banyak tempat yang aku tak berapa nak ingat tapi kenangan stay ipoh memang aku takkan lupa sampai bila-bila sbb itu pertama kali aku jauh dari keluarga dan aku jumpa hantu!!.

owh ya,sengaja ambil photo myheart di sign-board TAMAN D.R.disitu cinta adik-adik aku (noushy-syah)berputik.i miss them damn. much!!!

nota jari:hari ni ke balai polis lagi.hantar dokumen2 yang diperlukan.hati masih sakit.tapi aku cuba untuk bersabar...

Sunday, November 2, 2008

terapi

assalamualaikum wbt.....





fotografi dan kanak-kanak adalah terapi terbaik bagi aku untuk hilangkan tekanan.menghabiskan hari ahad di taman belia dgn myheart yg masih cedera.Tuhan..berilah aku kekuatan menghadapi ujian demi ujian.

nota jari:sabar dan ikhlas,itu Islam

Saturday, November 1, 2008

tragedi myheart 3

assalamualaikum wbt.....

pakcik sial tu rupa-rupanya memang betul2 sial!!!!!hari ni die sekali lagi main-main dgn aku...dgn famili aku...main2kan mak bapak aku.

walaupun sakit hati,aku masih benarkan myheart aku dibawa pergi....adik bongsu aku dengan sepupu aku ikut pakcik sial ke bengkel lebih kurang pukul 10.30 pagi...so aku bagi arahan la dekat sepupu aku,pastikan myheart dicat dgn cat yg bagus...dan mcam2 lagi la...

then adik aku call,dalam kul 6 ptg dah boleh siap.eh2 heran gak aku.sbbnya masa aku g tanya bengkel lebih kurang 3 hari baru cat elok.pastu lebih kurang sejam pastu adik aku balik dengan myheart.

sepupu aku pun dah angin...bagitau pakcik sial takmau buat lagi.dia nak aku report dulu sebab nak claims insuran peribadi anak die lebih kurang 8-9k.sial...sial...and sial....sepupu aku bagitau pakcik sial siap bisik2 dengan cina bengkel.then sepupu aku pun dah hangin...

aku mula naik angin..marah2 adik bongsu aku sbb berkawan dgn anak lelaki pakcik tu.(aku tau aku tak ptt salahkan adik aku sbb berkawan dgn anak die tapi aku tgh marah)adik aku pon angin so kami dua bergaduh agak teruk.inilah yang dikatakan marahkan nyamuk...kelambu dibakar

dan dengan tidak semena-mena mak naik angin.mak yang selama nie penyabar mula bising2.dia call pakcik sial tu suruh datang rumah..tapi pakcik sial tu memang haram takkan datang....

akhirnya aku ke balai polis buat report.aku ceritakan segala-galanya.sarjan tu cakap kalau nak claims atas motosikal memang susah sket.aku cakap xpela.aku akan bayar sendiri.aku dah tak kisah keluar duit sendiri tapi aku takkan bagi myheart pada pakcik sial tue lagi.aku tak ingin makan duit haram pakcik sial tu.sbb aku dah tau die manusia jenis apa.tiap2 magrib lepak di kedai kopi so secara rambang kita dah tau siapa dia...itu urusan dia dgn ALLAH...

kalau ikutkan sakit hati..aku sangat2 sakit hati.banyak benda yang aku kena korbankan masa nak miliki myheart.aku bukan dari keluarga yang kaya.kalau ikutkan sedih,sudah puas aku menangis.bengkak di mata aku takkan sama dengan bengkak di hati aku,aku sangat terkilan sbb orang melayu beragama Islam yang aku ingin bertolak ansur cuba nak aniaya aku balik.ini memang satu pengajaran berharga bagi aku,jgn berlembut hati even dengan jiran sendiri bila dah jadi kes macam ni.manusia memang suka nak ambil kesempatan atas kelemahan manusia lain.hanya sbb bapak aku sorang nelayan yang tidak banyak cakap,pakcik sial itu cuba menggunakan kelemahan dan kelembutan bapak aku...

nota untuk pakcik sial yang pasti takkan tau apa itu blog!!!
wahai pakcik sial...even bapak aku sorang nelayan dia dah sekolahkan aku sampai masuk universiti...sedangkan anak hang dah membuntingkan anak orang.pun masih tak sedar diri...wahai pakcik sial,walau macam mana pun hang cakap pandai,ingatlah yang hang tidak akan mampu melawan kuasaNya.jika hari ini hang mampu dapat rm9k duit insurans anak hang,mana tahu esok 90k duit hang akan diambil orang...ingatlah wahai pakcik sial..doa orang-orang yang teraniaya sentiasa dimakbulkan Allah..amin...

nota jari: Allah sedang mengujimu...sabarlah...sabarlah...sabarlah....

tragedi myheart 2

assalamualaikum wbt.....

pagi nie aku masih geram sbb kes pakcik sial tue.anak dia patah tangan.padan muka.then die nak claims insurans atas anak dia.so die nak buat cerita yang anak die bawak moto pastu tergelincir jatuh.then terlanggar kereta yang tgh parking.sial betul!!!

bila aku sampai opis dan cerita bende ni.semua pun hangin.advice aku suruh p report.then aku try contact kawan2 polis aku.then still advice aku report je.even dah lebih dari 24 jam tapi sbb anak die yang langgar aku so takkan kena denda.bila aku call mak...."tak payah la..nnt panjang cerita.takpa kita bagi ja keta.tgk die buat macam mana...." lemah dgn pujukan mak..so aku pun terima la dgn hati yg luka.aku sangat2 sakit hati dgn kata2 pakcik sial tue.

mood aku nak kerja 2 hari nie pun sgt2 teruk.dahla banyak sgt keje2 kat opis.pastu frust pula dgn boss.owh ya!aku sudah punya boss baru.dah 2 kursus aku kene reject dgn alasan die sgt2 perlukan aku kat opis dan tak yakin dgn staf baru.kalau aku kat swasta dan boleh mintak gaji lebih nie....kalo tak i'm quit...

balik keje...aku g lepak2 kat taman belia mancari ketenangan.hampir 2 jam gak aku kat sana.layan budak2 main skateboard.....selepas magrib,aku solat sunat taubat,aku menangis semahu-mahunya.aku benar2 diuji kali ini.mungkin atas kelalaian aku sendiri...YA ALLAH..ampunkan dosa-dosaku.....

nota jari:aku benar2 diuji kali ni.....aku teringat bait2 dialog filem ayat-ayat cinta...Allah sedang mengujimu Fahri...Allah sedang berbicara dengan kamu....

Friday, October 31, 2008

tragedi myheart 1

assalamualaikum wbt.....

kisah pagi.....
hancur luluh hati aku hari ni.myheart aku dihentam dari belakang tadi pagi oleh seorang budak pompuan sekolah.budak pompuan tu memang bawak laju gila kalau tak masakan dia leh hentam aku di kawasan selekoh batu feringghi.bumper myheart terkeluar sket.then di bonet kemek sket masuk dalam.

bila bapak budak tue datang,die cakap xpe...settle je.nnt dia bayar.so aku pun xpergi la report polis memandangkan dah kenal org tue.lagipun abang budak tu kawan adik bongsu aku....

sampai opis,aku minta tolong driver bawak kereta g bengkel.then dalam rm400 akan kene la termasuk cat balik.so pastu aku call la dulu abg budak tue.then bila mak aku jumpa bapak budak tu...die bagitau xpayah..bawak je kereta kat die..sbb takut kene tipu....sial!!!!

kisah malam.....
aku call bapak budak tue....

aku: pakcik,nie sy yg anak pakcik langgaq pagi tadi.mak kata pakcik nak bawak pi keta saya.sy nak pi sekali la....
pakcik sial: haaaa xpa...mai je keta kat pakcik..pakcik tau apa nakwat.pakcik bukan bodo.pakcik dah lama keja nie.
aku:(mula bengang sbb aku cakap elok2) xdakla pakcik.tue keta saya.anak pakcik yg langgaq keta saya...saya tak buat report pun...anak pakcik yang salah
pakcik sial:nie ...xpayah dok cakap banyak.dok diam cukup.bagi ja keta kat pakcik.pakcik dah bertolak ansur....awat nak wat report sgt...pi la....

sial....sangat2 sial pakcik tue.kalau ikutkan aku yang bertolak ansur.aku mmg hangin sgt2.mak saja yg dok sabarkan aku.mmg aku menangis gila2.dahlah myheart aku macam tue.last2 aku plak kene tengking.

nota jari: mak sabarkan aku,suruh bagi je kereta pada pakcik sial.tapi hati aku dah sangat2 sakit sampai tak baca Yassin malam jumaat sedangkan itu rutin wajib bagi aku jika tidak uzur dan tiada aral....

Wednesday, October 29, 2008

salam kembali....

assalamualaikum wbt......

salam kembali dari aku.tapi tidak pasti kembali yang berpanjangan atau sekadar kejap muncul,kejap tidak.kadang-kadang aku rindukan dunia ini..tetapi kadang-kadang aku rasa bosan.ntahlah aku sendiri tak pasti sebenarnya....

selepas aku delete akaun aku yang lama atas sebab-sebab tertentu.aku sebenarnya menulis di beberapa blog baru.tapi aku tak puas.ntahlah,mungkin itu jawapan yang sesuai.sudahnya...semua blog2 itu terbiar.mungkin blog-blog itu tak sama dgn ceritera anak nelayan yang menyimpan bermacam-macam kenangan.selain itu kebelakangan ini aku sangat-sangat sibuk sampaikan study pon terabai,dunia fotografi pon semakin jauh aku tglkan....

hari ini,aku buka kembali blog ini.dengan entri baru la cuma nama dan alamatnya saja yg sama.aku tak pasti kenapa aku buka..mungkin menghilangkan tekanan yang aku alami..dan sememangnya blog pernah menjadi terapi bagi aku sampai pernah satu ketika aku addicted.

owh ya..bagi mereka yang aku invite masuk ke blog ini,itu satu penghormatan buat kamu.aku harap dgn penghormatan aku itu,kamu semua akan hargai...dan aku berharap janganlah sampai kewujudan kembali blog ini dicanangkan di mana-mana~ccwahhhh macam la aku glamer sgt kan...

ok,sampai bertemu lagi..wassalam

nota jari: bila hujung tahun otak aku sangat-sangat serabut

Tuesday, May 20, 2008

deleted 2

" entri-entri di dalam bulan ini juga telah terpadam secara tidak sengaja" damn!