Wednesday, May 20, 2009

kisah chenta 1 (pt.1)

ex-bf aku dgn gf dia ms matrik (skang dah jadi isteri)

ntah kenapa.hari ini aku ingin bercerita ttg kisah chenta dulu2.sebenarnya hati sedikit terluka.so sesaje nak mengimbas kenangan silam dulu.aku tak pernah cerita kepada sesape pun.maksud aku blogger la.kengkawan rapat aku aje tau.
kalau ikutkan.aku pernah suka dgn ramai lelaki.sejak dari darjah 6 pon dah pandai admire tau.hahahaha.mst la masa tu.minat budak yg paling hensem (pd pandangan budak darjah 6) dan paling pandai.dari dulu lagi aku suka lelaki bijak (dr segi pemahaman otak aku)
oklah..mari aku bercerita.mula2 aku couple ms aku form 4.nama dia mohd fairus b. ismail.atau kami panggil usi.(mcm gusi je).die dah sekelas dgn aku dr stat form 3.masa tu aku tak suka gila kat dia.mmg aku leh panggil benci la.meluat semua ada.kami sll gaduh.sampai ms debat dlm kelas bm pon gadoh depan cikgu.
bila masuk form 4.kami sekelas lagi.maybe masing2 minat akaun kot.masa form 4 tu kami dah mula rapat.bahkan aku leh kategori dia sbg teman baik aku.sungguh!ms tu aku tak ada apa2 feeling lagi kat dia.tapi....ntah bagaimana aku terperasan yg aku dah jatuh tangga kat dia.*wakakaka*ntahla.ntahla.ntahla.aku tak sedar la bila perasaaan tu dtg.tp mmg aku betul2 gilakan dia.
aku berani.mmg berani.kalau aku suka.aku mmg bagitau.ehem.ekceli.kawan baik aku yg bagitau.then petang tu dia call umah aku.sembang dgn aku.sampai la last.
dia : "shikin bagitau..nak kawan dgn aku"
aku: "haaa.betula la.hang mcm mana.ok?" (wah.berani kan aku)
dia : okla...
so bermula detik tu kami kaple la.date malas dah nak igt.so.mcm biasa la.zaman dulu2 kaple.die akan call aku.sembang2.sadis dulu xde hp lagi.kalau x mst lagi best.pastu time ada peluang free time kelas.maka berdeting la.hahaha.kenangan.kenangan.
die mmg baik.aku akui.bahkan dia dermakan tulang sum-sum dia pada adik bongsu dia.bagus kan dia.tapi kadang2 sbb terlalu baik dan naif buat kita boring.dan aku memutuskan baik kami putus.salah aku?jgn salahkan aku.kalau sape kat tempat aku pun.akan amik keputusan yg sama.
sbb-sbb aku memutuskan hubungan dgn dia :
  • die nak aku yg mulakan semuanya
  • kalau hantar kad.aku kena hantar dulu.
  • kalau nak deting.aku kena bagitau dia.
  • kalau aku merajuk,xdenya die nak pujuk aku
  • kalau aku kata xpayah.dia pon ok kan aje
so mmg boring kan.sgt2 boring.cewah!dan bila aku bagitau aku nak putus.die pun iyekan aje.OMG.ntah lah die ni.lelaki dungu atau apa...

.....bersambung

nota kaki:kaple beberapa bulan.nak lupa bertahun2

No comments: