Tuesday, March 16, 2010

aku beralih ke nikon :-)

assalamualaikum wbt...

"aiyaaaa!!!!!...apsal sulah manyak teruk.belapa lama talak bikin ini cemin mata," dialog si penjual.

"rasa dah 2-3 tahun kot.i keja pun dah nak masuk 4 tahun.,"dialog bakal pembeli.

setelah hampir 30 minit test didalam bilik yang hanya kami berdua.nasib baik tidak ditangkap khalwat.eh.mana mungkin.dia perempuan.

"ok miss,i tengok lu punya mata alak teluk(mcm nak kampung aku plak).so i suggeslt lu guna itu nikon punya lens"

oh.tidak mana mungkin.canon lens xdak ke...(itu bukan dialog aku).

"lens ini manyak bagus.boleh kasi jaga lu punya mata.lu alak duit manyak pun talak guna kalau lu punya mata alak losak."

puas dia buat marketing.akhirnya yelah.yelah.nikon pun nikon jua la.

"ok miss semua harga rm697.ini spesel punya halaga.kalau itu lens biasa pun beza cuma rm144 saja.ini manyak bagus.tapi miss u jaga elok2 la u punya cermin semua.jgn macam itu macam itu punya "(merujuk spek yg aku pakai).

setelah didiskaun dapat lah rm690.

"ok miss kita jumpa ini hali khamis atau jumaat ya."

sejarah aku pakai cermin mata hampir dekat 20 tahun (tahun depan kena potong kek bentuk spek mata la.kena tempah dgn yatt dan chik),inilah yg paling peramah dan meriah sekali.siap bg aku minum air.i like servis like this even i have to pay more.

nota kaki: sebenarnya slang si penjual taklah seburuk itu,her english was good actually,but most chinese penangrian slang just like above.who care.yang penting satu malaysia (uhuk!uhuks!)

:: hidup::

assalamualaikum wbt...

sakitnya bila kita luka berdarah.
tapi sakit lagi luka yang tanpa darah.
setiap yang bersalah pasti ada balasannya.
samaada didunia mahu diakhirat.
begitu jua yang tidak bersalah pasti ada ganjarannya.
samada didunia mahu diakhirat

nota kaki:sedang memotivasi diri

Monday, March 15, 2010

kasih kekasih..

salam,

kasih bapak:
tunggu setiap malam dgn touchlight depan kedai nak masuk kampung.

kasih mak:
baru je lepas cabut uban aku yg semakin menular

kasih anak:
huhuhuhuhu

nota kaki:aku inginkan rehat,nak coti..nak coti

Thursday, March 11, 2010

letih dan kecewa

assalamualaikum wbt...

bila kita bagi sesuatu yg kadang2 mengatasi kemampuan sebenar kita.dan masih ada benda yang kita tidak dihargai.perasaan itu akan selalu muncul...

nota kaki:rindu sewaktu zaman belajar

Tuesday, March 9, 2010

LEMBAB

assalamualaikum wbt...

orang selalu kata kerajaan lembab.
aku terima sebab aku kdg2 face masalah yg sama.
tapi kalau org complain kat opis aku.
aku akan marah.
sbb aku sedaya mungkin bayar semua payment dalam masa 7hari.
tapi aku lagi sangat marah.
bila pihak konsesi swasta.
sudah 7 hari buat aku kena keja dalam panas.
faber oh faber.
sila repair aircond aku

nota kaki:bila bukak kipas habis berterbangan dokumen-dokumen aku

Monday, March 1, 2010

28hari

assalamualaikum wbt..

akhirnya tamat sudah penyiksaan 28hari
kerana dilarang mengambil cuti rehat.
akibat tuntutan menanggung kerja.
rakan setugas yang cuti bersalin.
namun...
pen merah akan digunakan
dalam buku servis tahun ini
sebab baru-baru ni
terpaksa mengambil cuti sakit
sebab mak sakit (aku sakit sikit je)
tapi aku yakin Dia Maha Mengetahui...

nota kaki:seksanya hidup bila terikat,tak sama dengan terikat dengan agama.