Friday, April 17, 2009

tentang aku:zaman kanak-kanak

assalamualaikum wbt... aku
  • hari ni aku nak cerita serba sedikit ttg aku masa zaman kanak-kanak dulu walau tak banyak yg dapat aku ingat.
  • aku ni anak pompuan sorang dlm famili.so manja aku tersangat2 dan mengada2 yang sgt2 masa zaman aku kanak (sekarang pun wei)
  • masa mak lahirkan adik aku yg bongsu,aku ikut bapak aku turun kelaut sbb aku taknak stay umah tok aku.aku igt lagi bapak aku meradang kat aku tapi dia xmarah kat aku (umo aku dah 27thn.dan aku rasa xsampai 7x bapak marah aku)
  • masa tu aku igt lagi.aku dapat lihat ikan lumba2 melompat2 dekat dgn sampan bapak aku.walaupun dah 22tahun berlalu.
  • zaman aku kecik2 dan baby aku sgt pantang dgn kamera.so aku sorang je dalam famili xde photo masa kecil.hampeh kan.sedangkan pttnya aku yg paling banyak photo sbb aku satu2nya puteri dalam famili.
  • dari kecik lagi aku suka main permainan lelaki,kawan dgn budak lelaki,minat bola dan macam2.maklumlah dah ramai sgt lelaki dlm hidup aku
  • tapi aku still main masak2,pondok2 dan cikgu2.best kan igt zaman kanak2.
  • masa umo aku 4-5 tahun aku dah mula pakai baju sekolah abg2 aku.kononya tak sabar nak ke sekolah.dulu kan 6tahun baru leh masuk tadika.alih2 masa kat tadika aku nangis *sgt2 hampeh kan*
  • dari kecik lagi aku ni sgt banyak cakap tetapi penakut.sampai ramai yg cakap mulut aku bijak macam orang tua.tapi satuhal aku bangga sbb aku bukan hanya cakap kosong.aku berani bercakap sampai masa sekolah aku selalu masuk pertandingan syarahan,debat dll.
  • aku mula stat main badminton masa aku darjah dua.setiap kali balik ngaji aku akan main dgn kazen aku.
  • dari dulu aku sangat penakut dengan darah.sbb tu kot aku langsung tak minat sains.aku boleh pening dan nak muntah kalau tgk darah.
  • kebanyakkan kawan2 zaman kanak2 aku dah kahwen ?*huhuhuhu*
nota kaki: tak tau nak letak pos apa.so leh refresh balik pada sape2 yang dah mula lupa siapa aku *smile* wassalam...

No comments: