Friday, May 22, 2009

kisah chenta 1 (pt.2)




assalamualaikum wbt...

ok.hari ni aku nak sambung balik.kesah chenta 1 aku.jap nak igt.aku stop kat mana ek :p.ok.aku stop dekat aku putuskan hubungan.aku igt dgn putuskan hubungan.aku akan ok.maksud aku.takla igtkan die.sbbnya aku yg amik keputusan ini tanpa dipengaruhi oleh benda2 dilarang.hahahaha.nyata sekali salah.
aku pulak la yg angau pastu.sbbnya ramai plak yg nak tackle die pas kami putus.adoila.kekadang mcm gila talak la pulak *wakakaka*bayangkan.masa tu kami form 5 dah.dah la nak exam.mmg pas putus kami agak kaku didalam kelas.yela.mesti rasa lain kan.kan.kan.tapi dapat gak aku duduk exam even bukan top student.
pas spm.aku dpt sambung matrik kat ipoh dan dia plak matrik kat penang.adalah gak berhubung melalui sms dan phone.bila dah terpisah dgn dia.aku dah mula lupakan die.maksud aku.xdelah angau.hehehehe.
then masa matriks ni bermula hati aku pd org lain (itu nnt aku cerita kat kesah chenta 2).

tapi aku ni kan budak lembab sket.aku fail.then aku sambung balik matriks kat koleh matriks penang (huhuhu).aku jumpa dia balik.adoi.bila jumpa tu kan.hati ni mula la.membuak.buak.tapi time tu.dia dah kaple dekat2 nak kaple dgn awek kat atas tue.

sampailah.satu hari aku dgr dorang dah caple.maybe dia amik keputusan cepat2 nak kaple bila aku dtg kot.takut2 aku takle dia balik (hahahaha).so bila dia dah kaple.aku ok.serius aku sedih.ntah mcm xde rasa nak sedih pon.serius.cuma hati aku masih ada kat dia.bahkan aku baik aje dgn awek die.tapi awek dia xpernah tau yg pakwe dia tu bekas bf aku~hahahahaha

dlm baik2 aku.ada gak nakal aku tau.bila birthday mamat ni.aku selalu call dia dulu.biar aku org first yg wish.hahahaha.aku akan call setengah jam awal.so bila kul12 aku terus wish.*jahat..jahat* tapi aku pernah bawak awek dia balik umah aku wei.kawan2 matriks aku mmg sgt suka lepak umah aku.yela.aku budak kampung yg ada lautttt.then dorang suka makan udang,ketam,sotong yg fresh2 bapak aku bawak balik.

so pas matrik.kami bawak haluan masing2.ex bf aku sambung degree usm.awek die kat uum dan aku.huwaaaaaa.aku gagal.so aku keje sementara jadi cikgu.pastu apply balik masuk uitm buat diploma. ms uitm.aku kekadang saje gak.kaco2 ex aku tu.bukan tujuan ape.saje la.sbg kawan.percayalah.aku takkan pernah rampas hak org.tapi sampailah satu hari.ex aku marah aku.die xsuka aku sms die.wei...aku xpernah nangis ms kami clash.aku x menangis bila dia dgn awek dia,tapi aku menangis dgn teruknya sbb dia sindir aku.seolah2 aku terhegeh2 kan dia.
sejak tu.aku langsung delete number dia.aku dah tak hubungi dia langsung.aku delete number awek die.

sampailah.tahun 2007 aku dapat sms dr awek dia.jemputan perkahwinan mereka.korang agak..aku pegi x????yea.aku kan baik.sgt2 baik.aku dgn penuh ikhlas hati.aku tetap pergi sbb kerana perempuan tu.dia tak bersalah apa2.dia baik.dia sll lembut dgn aku.bila sampai sana.geng2 sekolah aku ada la (yg lelaki aje)apa lagi.aku diusik la.chenta lama dah kawen.xpe..aku tak kesah.bahkan cikgu yg syg aku sgt2 (mak sedara ex aku actually) hepi sgt bila nampak aku.
so berikut statistik kisah chenta 1 aku :
kalau takde jodoh mmg takkan kawen
kalau aku tak mintak putus.maybe aku kawen dgn dia.
aku tak pernah nyesal skang aku putus dgn dia
tapi dia adalah cinta yg betul2 ada dlm hati aku.
aku kaple dgn dia beberapa bulan.tapi aku amik masa bertahun2 nak buang dia dari hati aku.

nota kaki:next entri..kesah chenta 2

No comments: