Wednesday, February 24, 2010

sms dengan mak

salam,

tadi sms dgn mak...

aku: tak jadi p s.alam.bos bg shima p.sbb orang dah terer

mak:mak xfaham terer tu apa

aku:dah pandai

nota kaki:mak skang lagi banyak msj dari aku.yela ada 4org anak yg mak akan msj :).tadi juga melabur 2.4k beli body 40d.so nak letak nama apa plak kali ni.mysoul ok x?

Tuesday, February 23, 2010

sahabat lama

assalamualaikum wbt...

bila start blogging balik
aku mula rindu sahabat lama noushy
masa awal-awal blogging 4 tahun lalu.
kami share macam-macam
tapi dia terus hilang.
semoga dia bahagia.

nota kaki:ntah kenapa berat pula nak hantar kad atau email..

Sunday, February 21, 2010

birthday dia

assalamualaikum wbt

ari ni birthday dia
aku tak wish
sbb antara kami
sudah tiada apa-apa

birthday dia

assalamualaikum wbt..,

21 Februari.
birthday dia ke 29.
happy birthday!

nota kaki:dia sms,sori kalau saya buat awak terasa..

Friday, February 19, 2010

zaman dulu vs zaman sekarang

assalamualaikm wbt,

zaman dulu:
masa aku kecik-kecik.
cuti sekolah mcm ni.
aku main sorok-sorok.
aku mai rounders.
aku mandi sungai.
aku main datuk harimau.

zaman sekarang:
mama:adik buat apa mama p keja
adik:adik ajar kawan adik buka facebook
mama:lagi?
adik:adik main farmville,fishville etc..

nota kaki:zaman dah berubah..

Wednesday, February 17, 2010

cita-cita

assalamualaikum wbt...

20 tahun dulu (darjah 2)

kena isi borang apa tah,ada pilihan cita-cita ;

  1. Peguam
  2. Pensyarah
  3. Guru

selepas 20 tahun (sekarang)

  1. Pembantu Tadbir (sedap sikit bunyi aka Kerani )
  2. Part Time Photographer
  3. Blogger.

nota kaki:budak-budak sekarang punya cita-cita apa agaknya ya..

Tuesday, February 16, 2010

dua tahun

assalamualaikum wbt..









sudah dua tahun berlalu.ramai yang dah sepi dan ada yang masih aktif.semoga semuanya sedang berbahagia :)
nota kaki:pergh.cepat sungguh masa berlalu.

Monday, February 15, 2010

isnin

assalamualaikum...

pasar malam kat kampung aku :)

nota kaki:dah lama aku tak ke pasar malam

Sunday, February 14, 2010

kasih tok apaa!

assalamualaikum wbt...

lepas sembahyang jumaat selalu ada kenduri tahlil.
tok apaa dapat buah tangan.
ada kuih muih,bunga telur dan sampul duit raya.
ada rm5 2 keping.
tok apaa ambil sekeping.
sekeping bagi mak tok,simpan untuk nadia :)

nota kaki:tok apaa=tok wan

Tuesday, February 9, 2010

ujian keberatan

assalamualaikum wbt...

tahun 2006 = 48kg

tahun 2007 = 50kg

tahun 2008 = 53kg

tahun 2009 = 55kg

tahun 2010 = 60kg

nota kaki:mentang-mentang bebanan kerja bertambah berat,takkan berat badan saya pun kena makin bertambah :(

Saturday, February 6, 2010

mukabuku

assalamualaikum...

kawan A:sis,bila hang nak bukak fb hang.rindu la nak sembang..

kawan B:..bila awak nak buka semula fb awk.sunyi je rasa

kawan C:apsal aku tak nampak ko kat fb,aku search pun xdak.

kawan D:......bla..bla..bla..

kawan E:....anjdjjfhwiohrf

JAWAPAN: paling awal saya akan bukak balik bulan Mac,itu bergantung kepada tahap ke'busy'an saya.saya memang pekerja kerajaan berjawatan rendah.tapi tanggungjawab saya besar.


nota kaki:memandangkan saya seorang yg addicted,berehat sementara adalah jalan yang terbaik.

Tuesday, February 2, 2010

..GELAP...

assalamualaikum wbt...

saya berkulit gelap.
saya pergi kerja ketika masih gelap.
saya pulang kerja pun dah gelap.
maka gelap trademark saya sekarang

nota kaki:jangan gelap masa depan sudah kan :)