Friday, October 31, 2008

tragedi myheart 1

assalamualaikum wbt.....

kisah pagi.....
hancur luluh hati aku hari ni.myheart aku dihentam dari belakang tadi pagi oleh seorang budak pompuan sekolah.budak pompuan tu memang bawak laju gila kalau tak masakan dia leh hentam aku di kawasan selekoh batu feringghi.bumper myheart terkeluar sket.then di bonet kemek sket masuk dalam.

bila bapak budak tue datang,die cakap xpe...settle je.nnt dia bayar.so aku pun xpergi la report polis memandangkan dah kenal org tue.lagipun abang budak tu kawan adik bongsu aku....

sampai opis,aku minta tolong driver bawak kereta g bengkel.then dalam rm400 akan kene la termasuk cat balik.so pastu aku call la dulu abg budak tue.then bila mak aku jumpa bapak budak tu...die bagitau xpayah..bawak je kereta kat die..sbb takut kene tipu....sial!!!!

kisah malam.....
aku call bapak budak tue....

aku: pakcik,nie sy yg anak pakcik langgaq pagi tadi.mak kata pakcik nak bawak pi keta saya.sy nak pi sekali la....
pakcik sial: haaaa xpa...mai je keta kat pakcik..pakcik tau apa nakwat.pakcik bukan bodo.pakcik dah lama keja nie.
aku:(mula bengang sbb aku cakap elok2) xdakla pakcik.tue keta saya.anak pakcik yg langgaq keta saya...saya tak buat report pun...anak pakcik yang salah
pakcik sial:nie ...xpayah dok cakap banyak.dok diam cukup.bagi ja keta kat pakcik.pakcik dah bertolak ansur....awat nak wat report sgt...pi la....

sial....sangat2 sial pakcik tue.kalau ikutkan aku yang bertolak ansur.aku mmg hangin sgt2.mak saja yg dok sabarkan aku.mmg aku menangis gila2.dahlah myheart aku macam tue.last2 aku plak kene tengking.

nota jari: mak sabarkan aku,suruh bagi je kereta pada pakcik sial.tapi hati aku dah sangat2 sakit sampai tak baca Yassin malam jumaat sedangkan itu rutin wajib bagi aku jika tidak uzur dan tiada aral....

Wednesday, October 29, 2008

salam kembali....

assalamualaikum wbt......

salam kembali dari aku.tapi tidak pasti kembali yang berpanjangan atau sekadar kejap muncul,kejap tidak.kadang-kadang aku rindukan dunia ini..tetapi kadang-kadang aku rasa bosan.ntahlah aku sendiri tak pasti sebenarnya....

selepas aku delete akaun aku yang lama atas sebab-sebab tertentu.aku sebenarnya menulis di beberapa blog baru.tapi aku tak puas.ntahlah,mungkin itu jawapan yang sesuai.sudahnya...semua blog2 itu terbiar.mungkin blog-blog itu tak sama dgn ceritera anak nelayan yang menyimpan bermacam-macam kenangan.selain itu kebelakangan ini aku sangat-sangat sibuk sampaikan study pon terabai,dunia fotografi pon semakin jauh aku tglkan....

hari ini,aku buka kembali blog ini.dengan entri baru la cuma nama dan alamatnya saja yg sama.aku tak pasti kenapa aku buka..mungkin menghilangkan tekanan yang aku alami..dan sememangnya blog pernah menjadi terapi bagi aku sampai pernah satu ketika aku addicted.

owh ya..bagi mereka yang aku invite masuk ke blog ini,itu satu penghormatan buat kamu.aku harap dgn penghormatan aku itu,kamu semua akan hargai...dan aku berharap janganlah sampai kewujudan kembali blog ini dicanangkan di mana-mana~ccwahhhh macam la aku glamer sgt kan...

ok,sampai bertemu lagi..wassalam

nota jari: bila hujung tahun otak aku sangat-sangat serabut